BNR: Nu există motive pentru majorarea ratei dobânzii

Trimite și altora

bnrDaniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), a declarat vineri că nu vede motive convingătoare pentru majorarea ratei dobânzii, chiar dacă România este aproape de a ieși din perioada de inflație negativă, transmite Reuters citată de Agerpres.

“Avem presiuni inflaționiste în urma majorării salariilor în sectorul public și privat; aceste presiuni sunt parțial compensate de câștigurile din productivitate. De aceea, apreciem că nu este momentul pentru o înăsprire a politicii monetare. Nu există motive convingătoare pentru majorarea ratei dobânzii”, a declarat Daniel Dăianu la o conferință organizată la Varșovia de Banca Centrală a Poloniei, potrivit RomaniaLibera.ro.

În 30 septembrie, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis, în unanimitate, menținerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an, apreciind că încă nu există “semne de supraîncălzire”.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleImpozit diferențiat pentru hoteluri, restaurante, baruri și firme de catering, de la 1 ianuarie 2017
Next articleRomaero dă afară 150 de angajați. Concedierea colectivă va costa statul 5,6 milioane lei
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen + 17 =