Americanii de la Fitbit au cumpărat producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch

Trimite și altora

vectorCompania românească Vector Watch, cel mai cunoscut producător local de ceasuri inteligente, a fost cumpărată de grupul american Fitbit. Tranzacția va avea drept consecință dispariția mărcii românești.

 

Vector Watch s-a impus în ultima perioadă drept unul dintre cei mai interesanți producători de ceasuri inteligente de lux. Compania românească era cunoscută pentru capacitatea sa de a produce un ceas inteligent a cărui bacteria rezista 30 de zile fără a fi reîncărcată. Un alt atu era reprezentat de designul remarcabil al ceasurilor românești. De asemenea, este foarte apreciată și platforma software, care permite acestor ceasuri să se sincronizeze atât cu platformele Android, cât și cu cele iOS.

 

Compania românească a fost fondată în anul 2013 și a reușit să atragă investiții totale de peste șapte milioane de euro. Banii au provenit atât din contribuțiile fondatorilor, cât și din participarea unor investitori privați, a unui fond de investiții și din partea fondatorului GeCAD și al RAV. Cu ajutorul acestor bani, Vector Watch a reușit să lanseze pe piață 12 modele de ceasuri inteligente, care au fost vândute în 25 de țări.

 

Primul model de ceas inteligent Vector Watch a fost lansat în cadrul Baselworld, în noiembrie 2015. După anunțul cumpărării companiei românești, reprezentanții Fitbit au precizat că vor integra în grupul american atât echipa de dezvoltatori, cât și platforma software. Astfel, la București, Fitbit va avea un centru de cercetare-dezvoltare. Compania americană a mai achiziționat anul trecut un alt producător important de ceasuri inteligente, Pebble. În 2016, Fitbit a vândut la nivel global aproximativ 21 de milioane de ceasuri și de brățări inteligente.

 

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleExporturile românești au atins un nivel record: 5,3 miliarde de euro în noiembrie 2016
Next articleClujToday.ro: Fondurile europene ar putea salva castelele şi conacele nobiliare
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 2 =