Creșteri spectaculoase ale business-ului Univers T

Trimite și altora

localizare1Conducerea Universt T S.A., societate comercială al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Cluj, a înaintat forului administrativ judeţean un raport privind activitatea derulată în ultimii patru ani.

Analiza acestui bilanţ relevă o evoluţie constant ascendentă a tuturor indicatorilor avuţi în vedere în evaluarea activităţii desfăşurate de către complexul hotelier în perioada 2012-2016, atât în ceea ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul brut, productivitatea muncii şi veniturile realizate din activitatea hotelieră şi de alimentaţie publică. Totodată, creşteri semnificative au cunoscut şi gradul de ocupare a spaţiilor de cazare, capacitatea de reducere a cheltuielilor precum şi rata profitului net obţinut în perioada de referinţă. 
    

Astfel, cifra de afaceri a înregistrat o creştere semnificativă pe parcursul celor patru ani, de nu mai puţin de 59,5%, de la 4.713.843 de lei în anul 2012, la 7.520.043 de lei la finalul anului 2016. Totodată, această evoluţie pozitivă se regăseşte atât în sporirea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare de care dispune unitatea hotelieră, cât şi în creşterea veniturilor din prestarea de servicii hoteliere şi alimentaţie publică. În anul 2016 hotelul a înregistrat un grad de ocupare de 74,16%, în creştere cu 38,8% comparativ cu anul 2012, când se înregistra un grad de 53,43%. Trendul ascendent este valabil şi în ceea ce priveşte resursele financiare obţinute din activitatea hotelieră şi de alimentaţie publică: nivelul acestora a cunoscut o creştere de 50% între anii 2012 şi 2016.
    

În ceea ce priveşte profitul obţinut, acesta a crescut, la rândul lui, an de an și a atins la finele anului 2016 o valoare de 2.005.034 de lei, în creştere cu 92,57% raportat la începutul perioadei de analiză – anul 2012. Practic, a fost generat un profit net de 22,33 de bani pentru fiecare RON din vânzări. O altă performanţă atinsă de către societate a fost aceea de reducere a cheltuielilor la fiecare 1.000 de lei venit realizat, de la cca. 824.16 lei în 2012, la 780.9 lei în 2016, precum şi creşterea productivităţii angajaţilor cu un procent de peste 49%. 
    

,,Evoluţia activităţii Univers T, constant ascendentă şi cifrele care reflectă acest lucru sunt dovada certă a faptului că echipa managerială a unităţii hoteliere a reuşit să se adapteze cerinţelor complexe ale unei pieţe aflate într-o continuă evoluţie, reuşind să ofere servicii de calitate la preţuri decente. Aceste rezultate obţinute an de an, la fel ca şi numeroasele premii pe care societatea le-a obţinut demonstrează că este vorba despre utilizarea unui mangement performant care s-a transformat într-o reţetă de succes”  a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
     

Societatea hotelieră deţinută de Consiliul Judeţean Cluj s-a făcut remarcată printre numeroase alte companii de renume din domeniul turismului și a obţinut în anii 2015 şi 2016 premii importante precum locul I în Topul Naţional al Firmelor, întocmit de Camera de Comerţ şi Industie a României (CCIR) în cadrul secţiunii comerţ – turism, locul I în Topul Naţional al Firmelor Private din România, întocmit de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), respectiv premiul I în Topul Firmelor Judeţene,  secţiunea Comerţ – Turism, întreprinderi mijlocii, top întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj.

“Indicatorii obţinuţi până în prezent confirmă, la rândul lor, faptul că ne situăm pe drumul cel bun, pe un trend constant ascendent, fapt care ne face să fim mai mult decât mândri şi bucuroşi. Ceea ce este cu adevărat important e faptul că majoritatea covârşitoare a clienţilor noştri pleacă mulţumiţi de serviciile de care au avut parte şi  la fel de important, revin cu regularitate la noi. Vreau să mulțumesc echipei Univers T, Consiliului de Administratie, precum și Consiliului Județean, forul nostru tutelar, care a susținut și susține dezvoltarea mediului local de afaceri. Pot spune că toate proiectele Univers T au avut aprobarea şi sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, fără nici o excepţie, în aceşti ultimi 4 ani de zile de când mă aflu la conducerea acestei companii”, a declarat directorul general al Univers T, Valentin Lungu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Mii de clujeni au ieşit din nou în stradă, pe o ploaie măruntă
Next articlePrima moţiune de cenzură împotriva cabinetului Sorin Grindeanu a fost respinsă
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen − fourteen =