Prima moţiune de cenzură împotriva cabinetului Sorin Grindeanu a fost respinsă

Trimite și altora

motiune_cenzura_1Parlamentul a respins moţiunea de cenzură iniţiată de parlamentarii PNL şi USR. Parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE-UDMR s-au abţinut de la vot, ceea ce, potrivit legii, echivalează cu un vot în favoarea Guvernului. Împotriva Guvernului au votat şi parlamentarii PMP, potrivit ClujToday.ro.

 

În prezentarea documentului, intitulat ”Guvernul Grindeanu – Guvernul Sfidării Naţionale. Nu legalizaţi furtul în România”, iniţiatorii acuză comportamentul guvernului în chestiunea Ordonanţei de Urgenţă 13, de modificare a legilor penale, potrivit RFI România.

 

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România. Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

 

În replică, premierul Sorin Grindeanu a preferat pentru început să atace instituţia prezidenţială, pe care o face vinovată de tulburările interne din ultima vreme. El spune că a înţeles ”emoţia şi supărarea” provocate de OUG 13 privind justiţia, iar Guvernul nu va mai iniţia astfel de acte, urmând să fie un Cabinet ”al dialogului şi al consultării publice”. ”Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă”, a afirmat premierul.

 

Premierul Grindeanu a dat asigurări că ”nu va mai accepta nicio iniţiativă de acest gen în Guvern”. Sorin Grindeanu afirmă că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputaţi şi specialişti din domeniu.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCreșteri spectaculoase ale business-ului Univers T
Next articleClujToday.ro: Clujul nu se lasă. Mii de persoane cer în stradă demisia guvernului
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

16 − eleven =