Negocieri între sindicatele din Educaţie şi Guvern. Cât câştigă o bucătăreasă sau o femeie de serviciu dintr-o şcoală?

Trimite și altora

baniSindicatele din învăţământ se întâlnesc azi cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. Cele două părţi caută soluţii la problema salarizării personalului nedidactic, precum femeile de serviciu şi bucătăresele din şcoli, potrivit RFI România.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Marius Nistor, spune că “în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă numărul 2, personalul nedidactic din nefericire nu poate beneficia de la 1 februarie de creşterea salarială de 20%. În aceste condiţii, peste 53 de mii de salariaţi din învăţământul preuniversitar nu ar beneficia în acest an de nici un fel de majorare salarială”.

Ce înseamnă personal nedidactic? “Când vorbim de personal nedidactic, ne referim la femei de serviciu, bucătărese, lenjerese, muncitori calificaţi, necalificaţi, deci exact acele categorii fără de care unităţile de învăţământ preuniversitar nu ar putea să funcţioneze”, explică liderul sindical.

Care este venitul mediu în rândul personalului nedidactic? “Venitul mediu este undeva în jurul sumei de 950 – 1.000 de lei maxim”, precizează Marius Nistor.

Comments

comments

SHARE
Previous articleDirectorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, trimis în judecată pentru luare de mită
Next articleCare este valoarea contabilă a Sarmisegetuzei Regia?
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × 1 =