Corina Crețu: România va primi mai multe fonduri europene de coeziune pentru exercițiul financiar viitor

Trimite și altora

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, s-a declarat dezamăgită de rata scăzută de absorbție a fondurilor europene destinate României. Corina Crețu a cerut Guvernului de la București să utilizeze într-o măsură mai mare această resursă și a adăugat că, pentru exercițiul financiar viitor, România va avea la dispoziție cu 8 la sută mai multe fonduri de coeziune decât în actualul exercițiu financiar.

Comisarul european Corina Crețu este de părere că România trebuie să crească în viitorul apropiat calitatea proiectelor finanțate cu ajutorul fondurilor europene, astfel încât să recupereze cât mai rapid decalajele față de regiunile mai dezvoltate ale Europei.

Pe de altă parte, Corina Crețu a declarat că se bucură de faptul că România și-a asumat ca prioritate menținerea politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Dacă proiectul de buget al Uniunii Europene va fi adoptat în forma propusă de Comisie, 80 la sută din fonduri vor fi direcționate către regiunile mai puțin dezvoltate, în încercarea de a recupera decalajul față de regiunile cele mai bogate.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAvertisment: Posibil recul pe piața imobiliară din Cluj
Next articleO veche rețetă de pâine din Transilvania, produsă din nou în Florești. Pâinea bătută bine
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

17 − ten =