Premiile CFAC: Firme din Transilvania primesc elevi vorbitori de franceză în practică, peste vară

Trimite și altora

premiatii cfacElevii francofoni pot face practică în marile firme din Transilvania. Acestea susţin una dintre cele mai interesante competiţii destinate elevilor din regiune. Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri, are trei obiective. Primul este acela de a-i încuraja pe elevi să lucreze în echipă la dezvoltarea unor proiecte. Cel de-al doilea este stimularea interesului faţă de domenii precum IT-ul, Sănătatea sau EcoIndustria. Iar cel de-al treilea obiectiv este creşterea interesului pentru studierea limbii franceze, potrivit RFI.

Sute de liceeni din mai multe judeţe din Transilvania au participat la competiţia Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri, susţinută de cluburile din Cluj şi din Sibiu. În acest an, competiţia a avut trei secţiuni, spune Mihaela Dobroiu, directoul CFAC Cluj.

“Premiile cluburilor francofone vizează excelenţa în educaţie şi încurajarea elevilor spre anumite domenii care sunt de interes acum sau de actualitate pe piaţa forţei de muncă, cât şi promovarea învăţării limbii franceze ca şi atu pe piaţa forţei de muncă. Anul acesta, ce avem deosebit faţă de celelalte ediţii este că firmele partenere oferă stargii de practică câştigătorilor”, a spus Mihaela Dobroiu, directorea CFAC Cluj. Elevii au trebuit să creeze echipe de proiect, iar apoi să prezinte aceste proiecte în limba franceză.

Consulul onorific al Franţei la Cluj, Pascal Fesneau, este de părere că limba franceză oferă oportunităţi importante în viitor.

“În general, limba franceză este o limbă în creştere, din punctual de vedere al numărului de vorbitori în lume. Este o limbă foarte utilă, după engleză. Toată lumea vorbeşte engleză, dar a doua limbă de circulaţie internaţională în domenii cum ar fi economic, ştiinţific, politic, cultural, sport – toate instituţiile sportive, de exemplu, vorbesc franceză după engleză”, a spus consulul Pascal Fesneau.

O noutate a ediţiei din acest an este faptul că, pe lângă premiile în bani, companiile francofone oferă elevilor şi posibilitatea să facă stagii de practică în vacanţe. Astfel, ei pot să îşi dea seama mai bine ce fel de carieră li se potriveşte.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY