Peste 100.000 de utilizatori au descărcat Red Panic Button, aplicație dezvoltată la Cluj

Trimite și altora

panic-button-appRed Panic Button, o aplicație de securitate personală, dezvoltată în Cluj-Napoca de Ultimate Communications Ltd și Recognos, a ajuns în topurile globale, cu peste 100.000 de descărcări pe telefoanele mobile din întreaga lume. De la lansare și până în prezent, utilizatorii au folosit soluția ca să îi alerteze pe cei apropiați, când aveau nevoie de ajutor, de exemplu, fie pentru că erau prinși sub darâmăturile unui șantier, fie pentru că se simțeau în pericol pe străzile orașului Rio de Janeiro.

 

Aplicația Red Panic Button, lansată în 2012, oferă o soluție de securitate personală pe plan mondial, iar utilitatea sa a fost recunoscută și în presa internațională. Aplicația mobilă a fost prezentată de CNN, USA Today, Wired sau Mashable. “În urmă cu patru ani, mi-am propus să ofer familiei un mecanism prin care să pot fi alertat în orice moment dacă apar probleme. Căutând soluții de acest gen pe piață, am descoperit că aplicațiile existente fie erau mult prea complexe, fie nu ofereau informațiile de care aveam nevoie. Așa a luat naștere ideea dezvoltării Red Panic Button. De la lansare și până în prezent, utilizatori din toată lumea au mărturisit că soluția i-a ajutat în momente grele, iar rezultatele înregistrate la nivel mondial confirmă succesul proiectului nostru”, a declarat Cătălin Ianachis, dezvoltator al aplicației Red Panic Button.

 

Prin intermediul Red Panic Button, utilizatorii pot alerta, cu un singur click, o listă personalizată de contacte, atunci când se simt în pericol. Aplicația folosește canale de comunicare multiple (SMS, e-mail, WhatsApp), pentru a trimite un mesaj predefinit, alături de coordonatele aparatului mobil. Aplicația faciliteaz astfel localizarea rapidă și intervenția de care are nevoie persoana aflată în pericol, fie că este victima unei agresiuni, accident, dezastru natural sau are o urgență medicală.

 

Red Panic Button poate fi utilizată pe dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android și iOS. Ea poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

 

Reprezentanții companiilor Ultimate Communications Ltd și Recognos și-au propus ca tehnologia Red Panic Button să fie utilizată și în mediul de afaceri, datorită impactului dovedit pentru companiile care vor să ofere o soluție de securitate personală propriilor clienți, angajați sau parteneri. Ultimate Communications Ltd. este o companie din Marea Britanie, înființată în august 2010 de un grup de profesioniști clujeni care lucrează pe piețele din UE, SUA și Canada. De la înființare și până în prezent, Ultimate Communications Ltd. a acumulat o experiență semnificativă în domeniul telecomunicațiilor și pe piețele de telefonie mobilă. Recognos este o companie de tehnologie lansată de un antreprenor clujean, cu sedii în Silicon Valley și Cluj, care dezvoltă produse și servicii software pentru piața globală.

Comments

comments

SHARE
Previous articleSnowden avertizează în legătură cu creșterea spionajului intern în SUA, după victoria lui Trump
Next articleBBC trece prin cea mai mare extindere de după 1940
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

4 × 4 =