Crește rapid numărul turiștilor străini care vizitează Clujul

Trimite și altora

turistiNumărul turiștilor străini care au vizitat Clujul în primele săptămâni ale acestui an este mai mare cu peste 10 la sută comparativ cu anul trecut, reiese din statisticile făcute de hotelieri. Specialiștii în turism se așteaptă ca această creștere să se accentueze, pentru că în lunile următoare Clujul va găzdui evenimente sportive precum Campionatul European de Gimnastică Artistică sau Eurobasket-ul, ori festivaluri precum TIFF, Electric Castle sau Untold.

În ultimii ani, Clujul a devenit tot mai cunoscut în plan internațional datorită includerii sale în recomandările unor publicații precum Lonely Planet, USA Today, Rough Guides sau The Calvert Journal. În consecință, a crescut numărul turiștilor străini care vin din Italia, Germania, Spania sau Israel, spune directorul Hotelului Univers T, deținut de Consiliul Județean Cluj, Valentin Lungu.

Nu doar orașul a beneficiat de creșterea fluxului de turiști, ci și împrejurimile și chiar și celelalte județe din Transilvania. Și aceasta pentru că mulți dintre turiștii care aterizează la Cluj pornesc în excursii mai lungi sau mai scurte prin regiune. În general, ei aleg să viziteze orașe precum Sibiu, Alba Iulia sau Sighișoara, bisericile fortificate săsești sau cele din Maramureș ori stațiuni precum Sovata sau Borsec, spune directoarea unei pensiuni, Annamaria Fazakas.

Cifrele oficiale întăresc estimările hotelierilor. Anul trecut, numărul de pasageri deserviți de Aeroportul din Cluj a trecut prima dată pragul de 1,8 milioane de pasageri. Ca urmare a introducerii unor noi rute, în acest an, cifra estimată este de 2,2 milioane de pasageri. Și tot anul trecut, Salina Turda a devenit oficial cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu peste 600.000 de vizitatori. Mai mult de o treime dintre aceștia este reprezentată de turiști străini.

Comments

comments

SHARE
Previous articleCrowdInvent, platforma românească ce poate deveni o bursă a invențiilor
Next articleTheresa May declanșează procesul ieșirii Marii Britanii din UE
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fourteen − five =