4.200 de locuințe vor fi terminate în Cluj în acest an

Trimite și altora

locuinteAproximativ 4.200 de locuințe vor fi livrate anul acesta pe piața imobiliară din Cluj, arată o analiză Coldwell Banker. Estimarea mai arată că prețul mediu pe metrul pătrat va fi de 1.300 de euro.

În regiunea București – Ilfov, vor fi livrate anul acesta 12.000 de locuințe, cu prețurii medii cuprinse între 800 și 1.000 de euro pe metrul pătrat. În condițiile în care regiunea Capitalei are de patru ori mai mulți locuitori decât regiunea Clujului, iar numărul de locuințe livrate este de doar trei ori mai mare decât cel din principalul oraș al Transilvaniei, rezultă că piața imobiliară cu cea mai mare creștere este cea din Cluj-Napoca. Aceasta este, totodată, cea mai scumpă piață imobiliară din România.

Analiștii economici arată există mai multe motive pentru care Clujul se află în această situație. În primul rând, este vorba de numărul mare de angajați care muncesc în domenii bine plătite, precum IT-ul. În al doilea rând, este vorba de marele număr de studenți străini care învață în univeristățile din oraș, precum și de marele număr de studenți români care provin din familii înstărite și care vin la facultate la Cluj. Un al treilea factor care influențează această dinamică este reprezentat de marele număr de expați care se mută la Cluj. Iar cel de-al patrulea factor este reprezentat de start-up-urile din oraș, în condițiile în care Clujul oferă cel mai prietenos mediu pentru debutanții în afaceri.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleOMV atacă statul român la Curtea Internațională de Comerț de la Paris
Next articlePrincipesa Margareta a României în Parlament: România poate fi un model pentru Europa
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

twenty + one =