Principesa Margareta a României în Parlament: România poate fi un model pentru Europa

Trimite și altora

principesa_margareta_parlament_romania_tara_inteligentaCustodele Coroanei României, Alteța Sa Regală Principesa Margareta s-a adresat, astăzi, camerelor reunite ale Parlamentului României. Ocazia acestui mesaj a fost aniversarea Centenarului “Iași – Capitala Regatului României 1916 – 1918 și Oraș al Marii Uniri”. Alteța Sa Regală a vorbit, în discursul său, despre rolul străbunicului său, Regele Ferdinand în Primul Răboi Mondial și în Marea Unire, dar și despre viitorul inspirat din înălțimea morală a strămoșilor, potrivit rfi.ro.

Alteța Sa Regală Principesa Margareta s-a adresat camerelor reunite ale Parlamentului, la sesiunea comună jubiliară. Discursul său a fost scurt și concentrat. Custodele Coroanei l-a evocat pe străbunicul său, Regele Ferdinand, care acum un secol a condus ţara prin momentele grele ale războiului care a dus și la împlinirea visului românilor – Marea Unire. Alteța Sa Regală a spus că onorarea trecutului nu trebuie făcută doar din nostalgie, ci și pentru a construi un viitor durabil pe temelia acestui trecut. 

“Sesiunea găzduită în această zi de Parlamentul României, instituția fundamentală a democrației și libertăților noastre, are încă o semnificație profundă: în afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată că, în lumea noastră incertă și plină de pericole, România este o țară inteligentă, stabilă, care prețuiește continuitatea, care construiește viitorul pe temelia trecutului și care poate deveni un exemplu de echilibru și măsură pe continent”, a mai spus Alteța Sa Regală, în Parlamentul României. 

Principesa Margareta a mai spus și că a comemora sacrificiul armatei și a manifesta gratitudine față de națiunea română este o datorie patriotică și civică.

“Pentru mine, sesiunea de astăzi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspirație pentru viitor. Regele Ferdinand și Regina Maria sunt părinții istoriei noastre moderne. Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul”, a mai spus, în finalul discursului său, Custodele Coroanei Române.

Discursul Alteței Sale Regale a fost urmat de cele ale reprezentanților grupurilor parlamentare. Aceștia au evocat perioada istorică în care Iașul, pe timp de război, a devenit capitala României. Depututul ALDE Varujan Voganian, a spus, în acest context, că Iașiul ar trebui să primească ceva înapoi pentru rolul său istoric, iar acel ceva este aplicarea unei strategii de dezvoltare a zonei.

”Noi sărbătorim Iașiul la București. Aș vrea să vină o zi când sărbătorim Bucureștiul la Iași. Aș vrea să vină o zi în care Guvernul României să marcheze îndeplinirea programului pentru dezvoltarea economică și socială a Moldovei. Îmi face o bucurie să vă spun că avem acordul Guvernului pentru ca la jumătatea acestui an să avem o astfel de întânire la Iași în care să marcăm prima etapă în realizarea programului de dezvoltare economica a Moldovei, pe care noi l-am prefigurat anul trecut”, a spus Varujan Vosganian.

Comments

comments

SHARE
Previous article4.200 de locuințe vor fi terminate în Cluj în acest an
Next articleHotelul Univers T, prima entitate publică din Cluj cu stație de încărcare pentru automobilele electrice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen − 12 =