Estimare: Clujul ar putea depăși pragul de 650.000 de turiști în acest an

Trimite și altora

Clujul toate șansele să stabilească în acest an un nou record în privința numărului de turiști. Anul trecut, potrivit Direcției Județene de Statistică, județul Cluj a fost vizitat de peste 540.000 de turiști, însă hotelierii spun că, în realitate, cifra este mai mare. În acest an, așteptările sunt ca numărul oficial al turiștilor înregistrați în Cluj să depășească pragul de 650.000. Cei mai mulți dintre ei vin pentru marile festivaluri sau pentru a vizita obiective turistice precum Salina Turda.

Ultimii ani au adus o creștere constantă a numărului de vizitatori interesați de evenimentele organizate în Cluj sau de obiectivele turistice. În 2017, de exemplu, numărul de turiști înregistrați oficial a fost mai mare cu 46 la sută decât în 2016. Experții în turism se așteaptă ca numărul vizitatorilor să crească, în condițiile în care prognozele arată că în acest an numărul de pasageri transportați de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca va depăși pragul de 3.000.000. Specialistul în turism Valentin Lungu afirmă că există încă un mare potențial de creștere, generat în special de festivaluri.

În aceste zile, hotelurile din Cluj se pregătesc de debutul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Cu greu mai pot fi găsite locuri disponibile în hotelurile și pensiunile clujene. Ediția din acest an a festivalului, care va începe în 25 mai, va fi una foarte complexă, spune fondatorul TIFF, Tudor Giurgiu.

Nu doar festivalurile îi atrag pe vizitatori, ci și obiectivele turistice precum Salina Turda, care a fost, oficial, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. De asemenea, turiștii sunt atrași și de Munții Apuseni sau de stufărișul de la Sic.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: Un şomer care-şi plăteşte chiria cu…dragoste
Next articleTot mai mulți clujeni sunt interesați de mașinile electrice
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 + 2 =