Hotelul Univers T, prima entitate publică din Cluj cu stație de încărcare pentru automobilele electrice

Trimite și altora

DSC_5758Prima stație de încărcare a automobilelor electrice sau hibrid găzduită de o entitate publică a fost inaugurată azi. Stația funcționează în parcarea Hotelului Univers T, deținut de Consiliul Județean Cluj. În total, în Cluj-Napoca funcționează în prezent patru stații de încărcare pentru automobilele electrice: pe lângă cea de la Univers T se mai află câte una în parcările parcului tehnologic Liberty, hipermagazinului Cora și supermagazinului Kaufland în Mărăști.

Prin implementarea acestui proiect, Univers T oferă clienților proprii servicii cu valoare adăugată mare, atât a celor care se vor caza în hotel cât şi a celor care vor vizita restaurantul sau terasa acestuia. Încărcarea mașinilor electrice va fi gratuită.

,,Felicit echipa managerială a hotelului pentru acest proiect prin intermediul căruia a reuşit nu doar să răspundă, ci chiar să anticipeze trendul pieţei de profil şi cerinţele clienţilor. Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă pe care ne-am dori-o a fi preluată de cât mai multe alte entităţi publice sau private. Chiar dacă acest tip de autoturisme sunt încă relativ costisitoare, e evident că aceasta este tehnologia viitorului, una nepoluantă, pe care ne-o dorim şi pentru Cluj”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, István Vakar.

”Vreau să îi mulțumesc în primul rând colegului, Adrian Pop, manager SMC, care a avut această idee. Este primul pas pe un drum care duce spre viitor. În funcție de cererile clienților noștri, putem planifica achiziționarea unei noi stații de încărcare, de data aceasta una de încărcare rapidă”, a spus  directorul Univers T, Valentin Lungu.

În prezent, complexul hotelier Univers T dispune de o parcare proprie cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri, accesibilă atât autoturismelor, cât şi autocarelor cu turişti. Univers T a fost anul trecut cea mai bună unitate economică de categoria sa din România, atât în clasamentul național făcut de Camera de Comerț și Industrie a României, cât și în cel realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România. De asemenea, directorul Univers T, Valentin Lungu, a fost premiat în cadrul Galei Oamenii Timpului, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României.

În Cluj-Napoca, inițiativa asumată de echipa Univers T este prima concretizare a politicii lansate de primarul Emil Boc de încurajare a folosirii automobilelor electrice. Primarul Clujului a anunțat, în plus, că va oferi spații gratuite tuturor celor care vor să construiască stații pentru încărcarea automobilelor electrice și hibrid. Mai mult, aceste tipuri de automobile vor primi dreptul să circule inclusiv pe benzile de transport dedicate autobuzelor și troleibuzelor.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY