Creștere spectaculoasă a numărului de turiști în România

Trimite și altora

Castelul CorvinilorNumărul turiștilor înregistrați în România a crescut spectaculos, cu 11,8 la sută în martie 2017, în comparație cu martie 2016. Numărul total al turiștilor înregistrați a fost de 722.300, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, citate de TransylvaniaToday.ro.

Dintre turiștii înregistrați de unitățile de cazare care își raportează datele la Institutul Național de Statistică, cei mai mulți au fost români: 547.400, ceea ce înseamnă o creștere de 12,8 la sută. De asemenea, au fost raportați 174.900 de turiști străini, ceea ce presupune o creștere de 9 la sută. Țările din care au venit cei mai mulți turiști străini au fost Germania, Italia, Israel și Marea Britanie.

Mulți experți în turism spun că, de fapt, aceste cifre nu reflectă realitatea, pentru că numărul turiștilor a fost mult mai mare. Ei afirmă că foarte mult eunități de cazare nu fac nici un fel de raportare către Institutul Național de Statistică, iar acei turiști nu sunt cuprinși în nici un fel de statistică. De asemenea, există și unități de cazare care nu îi înregistrează pe toți turiștii, pentru a plăti taxe și impozite mai mici.

Experții în turism spun că cei mai mulți dintre turiștii străini sunt atrași de zone precum Transilvania, București și Delta Dunării. Turiștii români aleg și litoralul Mării Negre, mănăstirile din Moldova și stațiunile baneoclimaterice.

Claudiu Pădurean

Comments

comments

SHARE
Previous articleDemocrația autentică nu poate exista fără libertatea presei
Next articleA început repararea drumului Viile Dejului – Vad
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one + eleven =