Împrumut sindicalizat de 24 de milioane de euro pentru Pehart Tec

Trimite și altora

pehartUn consorțiu format din BCR, Exim Bank și Banca Transilvania a acordat un împrumut sindicalizat în valoare de 24 de milioane de euro grupului Pehart Tec. Este vorba de cel mai mare producător de șervețele de hârtie din această regiune a Europei, care dispune de unitți de producție în Dej și în Sebeș.

Pehart Tec Group este controlat de fondul de investiții Abris Capital Partners și de omul de afaceri Ioan Tecar. Creditul sindicalizat are o perioadă de maturitate de trei ani, cu posibilitatea de a fi prelungită încă doi ani. Banii vor fi folosiți pentru a refinanța creditele pe care le are în prezent grupul Pehart Tec, dar și pentru a asigura grupului de firme capital de lucru, potrivit TransylvaniaToday.ro.

Nu este pentru prima dată când BCR și Banca Transilvania se asociază pentru a sprijini grupul Pehart Tec. În trecut, cele două bănci au acordat un împrumut combinat în valoare de 19 milioane de euro, pentru modernizarea capacităților de producție. Grupul Pehart Tec a fost creat de Ioan Tecar în anul 2007. În anul 2015, el a vândut pachetul majoritar de acțiuni fondului de investiții Abris Capital Partners. Potrivit presei locale, Ioan Tecar ar fi încasat 100 de milioane de euro în urma tranzacției prin care a vândut pachetul majoritar de acțiuni al Pehart Tec către fondul de investiții polonez. El a păstrat în urma tranzacției un pachet minoritar de 45 la sută din acțiunile producătorului de șervețele de hârtie și de hârtie igienică. Omul de afaceri Ioan Tecar este unul dintre cei mai bogați locuitori ai Dejului. El și-a început activitatea ca simplu excavatorist, iar prima afacere a fost vânzarea de tricotaje pe care le crea soția sa. Ulterior, a fondat o companie în domeniul transporturilor, iar banii obținuți i-a investit în domeniul metalurgiei, în construcții și în industria hârtiei.

Foto: DejulMeu.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleInvestiție de 400.000 de euro în primul centru de Thai Therapy din Transilvania
Next articleAsistenții medicali din România nu mai sunt tentați de Marea Britanie
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

fifteen + 14 =