Ambasadorul SUA: Inovarea și antreprenoriatul, cele mai importante resuse ale unei societăți

Trimite și altora

klemmInovarea și antreprenoriatul pot fi cele mai importante resurse ale unei societăți în competiția globală. Acesta este mesajul pe care l-au transmis la Cluj ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, precum și ambasadoarea Israelului, Tamar Samash. Cei doi diplomați au participat la conferința Innoteque, dedicate inovării în domeniul tehnologic.

 

Spiritul antreprenorial și inovarea pot deveni adevărate motoare ale economiei românești. Ele trebuie stimulate, iar Ambasada Statelor Unite ale Americii este dispusă să se implice în programe care să aibă acest scop, pentru că una dintre prioritățile parteneriatului strategic americano-român este creșterea prosperității în cele două țări, prin dezvoltarea comerțului bilateral de bunuri și servicii și prin stimularea investițiilor, spune ambasadorul american în România, Hans Klemm.

 

”Așadar, cu acest scop special în minte, are sens să avem o agendă care să promoveze inovarea și antreprenoriatul. Din nou, acest lucru nu este ceva ce Statele Unite fac doar în România, ci în întreaga lume promovăm inovarea și antreprenoriatul. Vedem aceste două lucruri drept contribuții importante la creșterea economică, în general, dar și un sprijin de seamă pentru scopul nostru de a crea instituții democratice puternice și rezistente și să sprijinim guvernanța deschisă, transparentă față de cetățeni”, a spus Hans Klemm.

 

Românii pot învăța din istoria Israelului, care a mizat cu succes pe inovare, a spus ambasadorul Israelului, Tamar Samash. ”Inovația are un rol vital în recuperarea economiei globale și ne definește societățile în care vom trăi în viitor. Țările care investesc în cercetare științifică și în inovare sunt pregătite să înfrunte mult mai ușor crizele economice. Dacă o țară mică, precum Israelul, care nu are resurse și este situată într-o zonă cu vecini neprietenoși poate fi un exemplu de succes, oricine poate fi. Motivul pentru care Israelul a devenit prosper a fost acela că a știut să obțină valoare adăugată prin inovare”, a spus ambasadorul israelian.

 

Cei doi diplomați au participat la o conferință dedicată inovării, organizată la Cluj într-unul dintre parcurile tehnologice ale orașului. La această conferință au mai participat și reprezentanți ai Ministerului Economiei din Olanda, dar și companii românești, americane, israeliene și olandeze.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY