Cluj: Expoziția Faintasticii îi omagiază pe liderii generației 1990 – 2000

Trimite și altora

carturesti_clujLibrăria Cărturești din Iulius Mall găzduiește o expoziție dedicată liderilor generației 1990 – 2000.

Unii dintre acești tineri – cea mai tânără proprietară de muzeu din România, cel mai nonconformist voluntar, antreprenori de liceu etc – vor fi prezenți la evenimentul gândit ca o aniversare a unei generații extrem de greu de încadrat în tipare. Este vorba despre tineri a căror singură constantă pare să fie dependența de tehnologie și de Internet.

Fundația Noi Orizonturi, care la nivel național are 150 de cluburi de implicare comunitară Impact deschise în tot atâtea școli, și-a provocat cluburile de liceu din Transilvania să găsească și să promoveze în comunitate tineri care să-i inspire, prin exemplul lor, pe ceilalți tineri. Proiectul s-a numit “Comunicatorii generației Z” și a fost realizat în parteneriat cu Fundația Auchan pentru tineri.

Cele 10 cluburi selectate în proiect – patru din Cluj, două din Oradea și câte unul din Cugir, Dej, Satu Mare și Zalău – au organizat campanii de promovare care au inclus pagini de Facebook; evenimente și întâlniri cu tineri, conferințe, ba chiar o gală – la Zalău şi un site – generatiaz.com, primul instrument online de informare în limba română dedicat Generației Z. Pentru a putea face asta, reprezentanți ai celor 10 cluburi au participat la o Școală de Comunicare intensivă unde, cu ajutorul specialiștilor în marketing și relații publice, jurnaliști, fotografi, au învățat noțiuni esențiale în vederea conceperii și implementării unei campanii de comunicare de succes.

Între cei 39 de tineri inspiraționali aleși de impacți pentru proiectul lor se numără Alex Bologa – singurul campion paralimpic de la Rio; Ligia Alexandra Bodea – o tânără care a salvat de la demolare casa bunicii sale din Iaz (județul Sălaj) și a transformat-o în muzeu; Sorin Ionescu – care și-a transformat handicapul în succes și a înființat Asociața Distonia, dedicată celor care, asemeni lui, se confruntă cu boala corpului care nu te mai ascultă; Vlad Cherecheș, președintele Asociației Naționale a Organizațiilor Studențești – care luptă pentru drepturile tinerilor; Cornel Hoza, fondatorul Beard Brothers – cea mai non-conformistă organizație neguvernamentală din România, George Moșoia – care promovează în România conceptul de câini de terapie sau Marius Mariș – care și-a deschis propriul business încă din liceu.

Expoziția Faintastici poate fi vizitată la Librăria Cărturești din Iullius Mall între 6 și 12 mai, după care va fi mutată în spațiul expozițional de la etajul 1 al Iulius Mall, între 15 și 31 mai și la Bilbiloteca Județeană Octavian Goga, între 12 și 18 iunie.

Foto: Carturesti.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleOlanda, sărbătorită la Cluj
Next articleRFI: Când și cum se mută tinerii de la părinți
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

sixteen − five =