Preşedintele Donald Trump la Riyadh : “Eliminaţi extremiştii islamişti”

Trimite și altora

trumpPreşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a încurajat duminică liderii lumii arabe să se unească pentru a învinge « extremismul islamist ». Șeful Casei Albe s-a aflat în week-end la Riyadh, capitala Arabiei Saudite în cadrul primei vizite externe de la preluarea mandatului, potrivit RFI România.

Discursul preşedintelui a fost unul foarte aşteptat şi asta pentru că pe întreaga campanie prezidenţială de anul trecut, el nu a încetat să atace musulmanii. 50 de lideri ai lumii arabe au venit pentru a-l asculta pe preşedintele american.

Acesta a invitat musulmanii să se unească în faţa ameninţării islamiste şi să se plaseze în prima linie a luptei contra terorismului. “Este vorba de o bătălie între criminali barbari care încearcă să eradicheze viaţa umană şi oamenii de religii”, a declarat liderul american.

El a sfătuit naţiunile din Orientul Apropiat să se sprijine între ele, să nu aştepte ca puterea americană să elimine acest inamic în locul lor: “Naţiunile din Orientul Apropiat trebuie să decidă ce viitor doresc pentru ele, este o alegere pe care America nu o poate lua pentru voi. Un viitor mai bun este posibil : printr-o vânătoare de terorişti şi extremişti. Eliminaţi-i din lăcaşurile voastre de cult, din comunităţi, din locurile sfinte, de pe acest Pământ. Nu suntem aici pentru a da lecţii, nu suntem aici pentru a vă spune cum trebuie să traiţi, ce trebuie să faceţi sau cum să vă rugaţi. Dar, nu putem învinge acest rău decât dacă forţele binelui sunt unite şi puternice. Această bătălie, a adăugat Donald Trump, este una contra terorismului la scară planetară. Dar calea spre pace debutează aici, pe acest pământ”, a adăugat Donald Trump.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Intrarea în OECD, un proiect de țară pentru România
Next articleMărișelul găzduiește Festivalul Bunătăților Tradiționale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

13 + one =