UE va bloca orice încercare a SUA de a obţine acorduri comerciale bilaterale cu state membre

Trimite și altora

junker_2Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, acuză Administraţia SUA că încearcă să obţină acorduri comerciale bilaterale cu state individuale membre ale Blocului comunitar. El a adăugat că va bloca orice fel de astfel de încercare, informează Euronews.

Conform lui Juncker, americanii ”tratează cu răceală” Comisia Europeană, corpul executiv al UE ce negociază în numele întregului Bloc comunitar, potrivit RFI România.

”Nu putem permite să aibă loc acorduri (comerciale) individuale între americani şi state europene individuale”, a mai spus Juncker, adăugând că i-a mărturisit lui Donald Trump, preşedintele american, despre preocupările sale în privinţa poziţiei protecţioniste a Washingtonului faţă de comerţ.

”I-am explicat lui Donald Trump că retragerea SUA din viaţa economică inteneţională nu este un lucru bun. Dar el doreşte să facă asta. Sunt împotriva acestui lucru, dar lui nu-i pasă deloc”, a afirmat președintele Juncker.

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujToday.ro: Peste 3.000 de oameni au asistat la deschiderea TIFF
Next articleClujToday.ro: ASR Principele Charles a vizitat Casa Raţiu din Turda
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 5 =