Construcțiile, în declin. Patronatele acuză autoritățile de lipsă de profesionalism

Trimite și altora

Sectorul construcțiilor continuă să sufere în România. Datele INS arată, pentru aprilie, o scădere de aproape 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Scăderi pe linie, însă la valori mai mici, au fost și în primele trei luni ale anului, potrivit RFI România.

 

Lipsa investițiilor mari de infrastructură din partea statului paralizează un sector tot mai neglijat, susține Răzvan Niculescu Aron, vicepreședinte al Patronatului Societăților din Construcții. El avertizează, la RFI, că efectele negative sunt pe termen lung și că acestea se răsfrâng inclusiv asupra resursei umane din domeniu.

 

“Nu suntem în stare să simplificăm toate procedurile de adjudecare și de demarare a lucrărilor de construcții. Asta pe de o parte. Și pe de altă parte nu suntem în stare ca stat să asigurăm cofinanțările la timp și un cadru de lucru decent, civilizat. După părerea nea este o lipsă totală de profesionalism. Gândiți-vă că văzând că sectorul construcțiilor din an în an scade ca volum, ca performanțe, ca număr de lucrări de construcții, sunt și din ce în ce mai puțini studenți la facultățile de Construcții. Inclusiv marii antreprenori care vin de afară. Nici ei nu vor mai avea cu cine să lucreze”, a spus Răzvan Niculescu Aron.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTechsylvania începe la Cluj
Next articleUDMR vrea repolitizarea funcțiilor de prefect și subprefect
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − seventeen =