Cristian Pârvan la RFI, despre split TVA: Firmele mici pot intra rapid în faliment

Trimite și altora

”Firmele mari s-au descurcat și se vor descurca totdeauna cu orice reglementare, chiar și strâmbă, pentru că au putere, au acces la credite. Pot să-și permită o blocare a mecanismului de rambursare, etc.Firmele mici pot să intre foarte rapid în situații fără ieșire, falimente, evident pierderi de locuri de muncă”, spune la RFI Cristian Pârvan, secretar general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România.

În schimb, firmele mici poti să aibă rapid probleme și să ajungă inclusiv la faliment, mai spuns reprezentantul organizației patronale. Acest lucru înseamnă inclusiv pierderi de locuri de muncă, a adăugat Cristian Pârvan.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat pentru Ziarul Financiar că mii de firme au anunțat instituția că vor aplica opțional TVA defalcat de la 1 octombrie, beneficiind astfel de o reducere de 5% din impozitul pe profit.

Cristian Pârvan e de părere că firmele mari au recurs la o astfel de inițiativă, dar rămâne de văzut dacă într-adevăr e vorba de mii de firme.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleEurostat: 16 la sută dintre români au profesii liberale
Next articleRectificare bugetară: Bani redistribuiți pentru plata drepturilor salariale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × 1 =