Soluții pentru casele inteligente, prezentate la Techsylvania

Trimite și altora

Interesul clujenilor pentru case inteligente este tot mai mare, iar aceste soluțiile oferite de noile tehnologii sunt folosite deopotrivă pentru a crește confortul proprietarilor acestor locuințe și pentru a face economii. Aceste tehnologii permit controlul de pe telefonul mobil al mai multor dispozitive de tip prize inteligente sau becuri inteligente. Astfel de sisteme sunt prezentate la Cluj în cadrul conferinței Techsylvania.

Casele inteligente includ o consolă centrală conectată la Internet, senzori, prize inteligente și becuri care sunt construite cu tehnologii de tip led. Aceste dispozitive pot fi controlate cu ajutorul unor aplicații instalate pe telefonul mobil, pe tabletă sau pe calculator. Utilizatorii pot regla astfel sistemele de încălzit ale locuințelor, iluminatul, dar și alte sisteme, precum cele care irigă grădina sau gazonul, spune reprezentanta unei companii care livrează astfel de soluții, TP Link, Mara Andronescu.

Prețul unui asemenea sistem începe de la câteva sute de euro și, în funcție de complexitatea locuinței și a dotărilor ei, poate ajunge la câteva mii de euro.

 

Claudiu Pădurean

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY