Imprimeria Ardealul a trecut pe profit

Trimite și altora

Cea mai mare tipografie de stat din Transilvania, Imprimeria Ardealul, a trecut pe profit. Potrivit directorului general al imprimeriei clujene, Mircia Giurgiu, unitatea a obținut în luna iunie un profit de 7.000 de lei.

”Știm că nu este un profit mare, dar este pentru prima oară, după multă vreme, când compania noastră obține profit. Am mai avut profit operațional, dar nu profit pur și simplu, deoarece avem o amortizare lunară foarte mare, pe care o plătim pentru niște imobile care ne aparțin, dar pe care, deocamdată, nu le putem folosi deoarece ele sunt obiectul unui litigiu cu Primăria Cluj-Napoca” a declarat Mircia Giurgiu.

El a adăugat că a reușit să plătească o mare parte a datoriilor istorice acumulate de tipografia clujeană. ”Aveam datorii de 70.000 de lei la furnizorii de plăci tipografice, de exemplu. Acum suntem la zi. De asemenea, aveam datorii de 302.000 de lei la furnizorii de hârtie. Am plătit cea mai mare parte a lor și vom ajunge în curând la zero, după ce vom încasa banii pentru noua tranșă de manuale școlare pe care le-am tipărit acum. Obiectivul nostru este să eficientizăm și cheltuielile cu energia electrică și cu gazul metan, care ating valori uriașe iarna. Astfel, ne vom consolida situația economică”, a adăugat Mircia Giurgiu.

Directorul Imprimeriei Ardealul a precizat că, în prezent, tipografia clujeană este axată pe imprimarea de manuale școlare, cărți de rugăciune, cărți pentru copii, beletristică, broșuri, pliante și ziare. Imprimeria clujeană a ajuns la 40 de angajați. Ea este sucursala Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, din subordinea Ministerului Culturii.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBurse pentru învățământul la distanță în UBB
Next articleInteres tot mai mare al studenților străini pentru liniile internaționale ale USAMV Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

1 × two =