ClujToday.ro: Moldova, în Top 10 cele mai bune locuri de vizitat în Europa în 2017, potrivit Lonely Planet

Trimite și altora

Republica Moldova se află pe poziţia a opta în Top 10 Cele mai bune locuri de vizitat din Europa, realizată de ghidul turistic Loney Planet. Moldova este recomandată în special pentru vinurile sale de bună calitate.

Pe locul I în acest top se află Zagreb (Croaţia), urmat de Gotland (Suedia) şi Galiţia (Spania).
Despre Moldova, Lonely Planets spune: “Această ţară a vinurilor secrete şi a mănăstirilor stâncoase este cu adevărat frontiera finală a Europei: puţin vizitată, pierdută în timp şi mereu surprinzătoare. Bulevardele sale înverzite se întrepătrund cu betonul şerpuitor. Are cafenele care sunt într-un neaşteptat stil parizian, iar barurile mustesc de vinul local, care este apreciat, mai ales că Moldova joacă rolul de gazdă pentru concursurile de vinuri şi spirtoase din Marea Neagră în 2017, precum şi pentru ediţia anuală a ExpoVin. Savuraţi cele mai bune licori din pivniţele gotice atractive ale oraşului Mileştii Mici, care adăpostesc cea mai mare colecţie de vinuri din lume. Exploraţi Orheiul Vechi, înconjurat de stânci de cretă sau mănăstiri singuratice, cum ar fi Saharna şi Tipova. La est de râul Nistru se află Republica autoproclamată (deşi nerecunoscută) a Transnistriei, o regiune încuiată în trecutul sovietic. Chiar şi călătorii cu experienţă în Europa vor fi uimiţi şi ameţiţi de Moldova”, scrie gidul Lonely Planet.

Citiţi recomandările Lonely Planet aici.

Comments

comments

SHARE
Previous articleVama cântă în premieră la Untold 2017
Next articleTrump, la Varșovia: Occidentul nu va fi niciodată înfrânt. Sprijin ferm articolul 5 al NATO
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen + twelve =