Zilele Culturale Maghiare, la debut

Trimite și altora

La Cluj începe cel mai important festival cultural al maghiarilor din Transilvania. Zilele Culturale Maghiare vor începe în acest sfârșit de săptămână și se vor încheia în 20 august.

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare va fi și cea mai mare de până acum. Organizatorii se așteaptă la aproximativ 250.000 de participanți. De aceea, pe lângă zonele tradiționale în care erau organizate evenimentele din cadrul Zilelor Culturale Maghiare, adică Piața Unirii sau strada Mihail Kogălniceanu, din acest an, festivalul se va extinde și în Parcul Central, acolo unde săptămâna trecută a avut loc Untold, spune directorul festivalului, Balazs Gergely.

Concertele vor fi inima festivalului, iar muzica propusă va fi foarte variată, spune project managerul Levente Santa. Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, Teatrul de Operetă din Budapesta va susține un concert în aer liber în Piața Unirii, duminică, în 20 august. De asemenea, vor fi organizate expoziții tematice la Muzeul de Artă, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. În grădina cu ruine de pe strada Mihail Kogălniceanu va fi organizat un sat medieval. De asemenea, vor avea loc spectacole de teatru în limba maghiară, care vor fi traduse. Tot în cadrul Zilelor Culturale Maghiare va avea loc și festivalul de folclor Sfântul Ștefan. De asemenea, vor fi organizate și proiecții de filme sau dezbateri. Organizatorii spun că aceste evenimente se adesează în egală măsură maghiarilor, românilor și străinilor care vor vizita Clujul în această perioadă.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY