Festivalurile, concertele și congresele umplu hotelurile și pensiunile din Cluj

Trimite și altora

untoldNumărul de turiști în Cluj a crescut din nou în primul trimestru al anului 2017. Hotelierii și reprezentanții agențiilor de turism se așteaptă la o creștere și mai mare în perioada verii, când sunt programate festivaluri precum TIFF, Untold, Electric Castle sau Jazz in the Park.

Clujul a devenit unul dintre cele mai vizitate orașe din această parte a Europei, iar în primul trimestru al anului 2017, numărul de turiști a crescut cu aproape șase la sută față de aceeași perioadă a anului 2016, potrivit unei statistici neoficiale, făcute de experți independenți în turism. Pentru perioada următoare, ei se așteaptă ca această creștere să continue. Și aceasta în condițiile în care la Cluj abia începe sezonul marilor festivaluri. Acesta va începe în ultima săptămână din mai cu Zilele Clujului și va continua cu TIFF, Electric Castle, Jazz in the Park sau Zilele Culturale Maghiare. Însă și în acest an, cel mai mare festival va rămâne Untold. Deja, o mare parte a biletelor puse în vânzare pentru acest festival au fost vândute, iar tinerii speră să îi revadă pe cei mai buni DJ-i din lume.

De asemenea, a crescut și turismul medical, precum și cel de afaceri. Există creșteri semnificative și ale numărului celor atrași în Cluj de diferite concerte, conferințe sau congrese. De exemplu, pentru zilele din preajma concertului Depeche Mode de la Cluj, programat pentru 23 iulie, cu greu mai pot fi găsite locuri de cazare în hotelurile și pensiunile din oraș.

Comments

comments

SHARE
Previous articleInfiniTIFF aduce realitatea virtuală la Cluj
Next articleComisarul european Tibor Navracsics la Cluj: Engleza va rămâne limbă oficială în Uniunea Europeană!
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five + 9 =