RFI: Evoluția prețului la energie din primele două trimestre, nemaivăzută în regiune

Trimite și altora

Evoluția prețului la energie din primele două trimestre a fost excepțională, lucru pe care nu l-am văzut în alte piețe din regiune, a declarat, pentru Agerpres, Marc Spieker, directorul financiar al grupului german E.ON SE.

Autoritățile trebuie să monitorizeze situația și să se gândească la mecanisme pentru a preveni astfel de evoluții, mai spune reprezentantul E.ON SE, citat de RFI România.

Declaraţiile vin în contextul în care premierul Mihai Tudose a anunţat, recent, că Guvernul va cere Parlamentului o anchetă la ANRE pe tema situaţiei din sistemul energetic, respectiv a creşterilor de preţuri la energia electrică înregistrate în ultima perioadă.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, si presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, au decis constituirea unui grup de lucru format din experti din cadrul celor doua institutii, care sa se intalneasca, cu regularitate pentru a analiza evolutia pietei de energie.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleZilele Culturale Maghiare, la debut
Next articlePădurea Hoia atrage tot mai mulți turiști pasionați de paranormal
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

seventeen − thirteen =