Eurostat: 16 la sută dintre români au profesii liberale

Trimite și altora

Aproximativ 16 la sută dintre cetățenii români au activat în domeniul profesiilor liberale anul trecut, potrivit unei statistici realizate de Eurostat. La nivelul Uniunii Europene, România a fost depășită în acest domeniu doar de Grecia, Italia și Polonia.

Conceptul de profesii liberale, în accepțiunea Eurostat, înseamnă oameni care își desfășoară activitatea ca persoane fizice autorizate sau conduc afaceri individuale, inclusiv antreprenori individuali, freelancers sau fermieri individuali. La nivelul Uniunii Europene, această categorie reprezintă 14 la sută din totalul populației active, adică un total de 30,6 milioane de persoane. O treime dintre aceste persoane au diplome universitare.

Comments

comments

SHARE
Previous articleParteneriat internaţional pe piaţa de head hunting pentru compania Qualia
Next articleCristian Pârvan la RFI, despre split TVA: Firmele mici pot intra rapid în faliment
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

2 × 4 =