Eurostat: Românii lucrează mai mult ca francezii, dar primesc salarii de patru ori mai mici

Trimite și altora

Românii lucrează mai mult decât francezii, dar primesc salarii de patru ori mai mici, reiese dintr-o statistică publicată de Eurostat. Astfel, românii se numără printre cei mai harnici europeni, cu 40,7 ore de lucrate în fiecare săptămână, în timp ce francezii lucrează în medie 39 de ore pe săptămână.

Cu toate acestea, românii primesc mult mai puțini bani decât francezii. Astfel, în timp ce salariul mediu din România a fost de 520 de euro, în Franța el a fost de 2.200 de euro. Unii dintre reprezentanții organizațiilor patronale au încercat să explice această situație prin faptul că productivitatea muncii este mai mică în România decât în Franța, însă chiar dacă ar fi luată în calcul o productivitate mai scăzută în cazul românilor, salariile românilor tot ar rămâne mai mici decât cele ale francezilor. În clasamentul Eurostat, cei mai harnici europeni au fost cei din Marea Britanie, cu 42,3 ore muncite pe săptămână, urmați de cei din Cipru și de cei din Austria, cu 41,7 ore lucrate pe săptămână.

Comments

comments

SHARE
Previous articlePrimele lentile de contact smart, inventate de cercetătorii coreeni
Next articleClujul de ieri: Manufactura de tutun. Activitatea din anul 1923 a acestei instituţii
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY