Războiul dintre președintele PSD Cluj și jurnaliști a ajuns în atenția organizațiilor internaționale de media

Trimite și altora

Războiul dintre noul preşedinte interimar al PSD Cluj, Liviu Alexa, şi jurnaliştii care fac parte din Asociaţia Profesioniştilor în Presă din Cluj a ajuns în atenţia organizaţiilor de media europene, potrivit ClujToday.ro. Iată un comunicat de presă al Reporteri fără Frontiere şi ActiveWatch.

”Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj solicită preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă să intervină în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj şi reprezentanţii presei. De la instalarea sa în funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj, conform semnatarilor scrisorii, Liviu Alexa a folosit pe site-ul ziardecluj.ro pe care îl deţine un limbaj vulgar şi agresiv la adresa unor ziarişti din localitate – expresii reproduse în scrisoarea deschisă, alături de comportamente similare din perioada anterioară identităţii sale politice. Mai mult, într-o replică la această scrisoare deschisă, Liviu Alexa foloseşte din nou un limbaj agresiv împotriva membrilor Asociaţiei Profesioniştilor de Presă Cluj.

Asociaţiile Reporteri fără Frontiere şi partenera sa din România, ActiveWatch, susţin protestul ziariştilor din Cluj şi consideră că limbajul ofensator folosit de liderul PSD Cluj este incompatibil cu cel al reprezentantului unei instituţii politice. Mai mult, cât timp PSD este un partid aflat la guvernare, agresivitatea limbajului unui lider PSD constituie o ameninţare directă asupra libertăţii de exprimare din România, situaţie incompatibilă şi inacceptabilă într-o ţară care aspiră la statutul de democraţie europeană.

Asociaţiile noastre solicită, aşadar, o grabnică luare de poziţie a conducerii naţionale a PSD cu privire la comportamentul lui Liviu Alexa, preşedinte interimar al PSD Cluj”.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAlianță între Amadeus și Visa pentru a combate cyberfraudele din turism
Next articleManipulare prin presa comunistă: Lista civilă a regelui
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY