Emil Hurezeanu: Germania rămâne principalul partener al României

Trimite și altora

Germania rămâne principalul partener comercial al României, iar rata de creștere a schimburile comerciale dintre cele două țări este una impresionantă. Interesul oamenilor de afaceri germani este stimulat de apropierea geografică și culturală. Acestea sunt concluziile primei dezbateri care a avut loc la Universitatea Babeș-Bolyai.

Potrivit ambasadorului României în Germania, Emil Hurezeanu, în cei 10 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene, rata medie de creștere a comerțului bilateral dintre România și Germania a fost de 10 la sută. Anul trecut, creșterea a fost și mai mare, de 15 la sută, după cum spune Emil Hurezeanu.

Pentru ca România să rămână legată de nucleul dur al Uniunii Europene, o prioritate trebuie să fie intrarea în zona euro, a spus fostul premier Emil Boc, în prezent primar al Clujului. El a adăugat că, atunci când a demisionat din postul de premier, era pregătit proiectul aderării României la moneda unică europeană în anul 2015. România trebuie să renunțe la birocratizarea procesului de atragere a fondurilor europene, pentru a-și accelera dezvoltarea cu ajutorul acestor bani, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Oamenii de afaceri români și germani care au participat la conferință estimează că, în viitor, cooperarea economică româno-germană va deveni și mai intensă. De asemenea, ei cred că dezvoltarea României se va accelera, după ce țara noastră va adopta o serie de reforme, printre care cea a administrației publice, în sensul dezvoltării regionale.

Comments

comments

SHARE
Previous articleViktor Orban a participat la sfințirea Bisericii Reformate din Florești
Next articleCSR: România are tot mai multe centre care oferă terapii complementare pentru diferite dizabilități
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY