ClujToday.ro: Interes în creştere pentru cărţile electronice

Trimite și altora

Interesul tinerilor din Cluj pentru cărţi electronice sau pentru cursuri on-line este tot mai mare. În general, ei cumpără cărţi care sunt mai greu de găsit în România şi care sunt editate în limbi de circulaţie internaţională, titluri celebre sau cursuri universitare şi participă la cursuri on-line organizate de universităţi celebre, cum ar fi, de exemplu, Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii, potrivit ClujToday.ro.

 

Numărul cărţilor electronice cumpărate de tinerii clujeni a crescut cu 15 la sută în ultimii doi ani, arată o estimare a patronatelor. Creşterea devine tot mai mare, pe măsură ce dispozitivele electronice de lectură devin tot mai ieftine. Tinerii sunt încântaţi de interacţiunea cu astfel de dispozitive.

În anul 2016, piaţa cărţii din România a fost de aproximativ 70 de milioane de euro, estimează editorii. Piaţa de carte electronică a fost de peste o jumătate de milion de euro, însă în următorii doi ani ar putea trece de pragul psihologic de un milion de euro pe an.

 

Foto: Digital Trends

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY