Peste 47.000 de clujeni executaţi silit pentru restanţele avute la stat. Peste 15.000 de firme au datorii la buget

Trimite și altora

Aproape 47.500 de persoane fizice se aflau, la finele lui septembrie, în evidenţele Administraţiei Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj cu restanţe la stat de 36 de milioane de lei, a informat şeful instituţiei, Nicolae Câmpan. Aceste persoane urmează sau sunt deja supuse procedurii de executare silită.

Există şi peste 15.100 de persoane juridice, care datorează statului aproape 230 de milioane de lei. Pentru a recupera banii datoraţi statului, AJFP a emis somaţii de plată pentru suma de 54 de milioane de lei, a înfiinţat popriri de 67 de milioane şi sechestre de 3 milioane, însă banii recuperaţi efectiv din măsurile de executare silită au fost de doar 30 de milioane.   „Ca urmare a activităţii desfăşurate pe linia combaterii evaziunii fiscale, au fost transmise organelor în drept, în vederea continuării cercetărilor, patru sesizări penale, valoarea prejudiciului potenţial fiind de 10,7 milioane de lei”, consemnează conducerea AJFP.

Comments

comments

SHARE
Previous articleStudiu PwC: Salariile din sectorul privat au crescut cu 5,1 la sută în 2017
Next articleCine sunt noii vicepreședinți ai ANCOM
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 − two =