Emil Boc cere Ministerului Transporturilor să permită Primăriei Cluj-Napoca să plătească studiul de fezabilitate pentru viitoarea centură metropolitană

Trimite și altora

Primarul Clujului, Emil Boc, cere Ministerului Transporturilor să permită municipalității să realizeze pe cheltuiala studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru viitoarea centură metropolitană a orașului. El dorește să facă acest lucru pentru a grăbi proiectul realizării acestei centuri, care ar urma să fie finanțat de Uniunea Europeană cu suma de 138 de milioane de euro.

”Nu dorim să ne certăm cu nimeni, ci dorim să facem noi acest lucru în locul lor, deoarece municipalitatea noastră are capacitatea administrativă să facă aceste documente. Ne dorim să nu pierdem banii europeni alocați acestui proiect”, a spus primarul Clujului.

Declarația lui Emil Boc a fost făcută în cadrul conferinței Romanian Business Leaders. Viitoarea centură metropolitană ar urma să aibă 38 de kilometri și ar urma să lege Clujul, care este cel de-al doilea oraș ca mărime din România, Floreștiul, care este cea mai mare comună din România, și Apahida, o comună de dimensiunile unui municipiu. Centura metropolitană ar urma să deservească viitorul Spital Regional de Urgență, Aeroportul Internațional din Cluj și să preia o parte a traficului rutier care sufocă în prezent centrul orașului.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAlina Bota, “steluţa norocoasă” a mămicilor antreprenor
Next articleRFI: Oamenii de ştiinţă au descoperit locul perfect pentru instalarea unei colonii pe Lună
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

3 × three =