Exod al medicilor veterinari din România

Trimite și altora

România se confruntă cu un adevărat exod al medicilor veterinari. Mii de astfel de specialiști au emigrat în Occident după aderarea României la Uniunea Europeană. Cei mai mulți dintre cei care pleacă sunt specializați în îngrijirea animalelor mari.

Medicii veterinari români sunt apreciați în străinătate și primesc tot timpul oferte de la angajatori din țări precum Franța, Marea Britanie sau Germania. Salariile oferite sunt foarte tentante pentru acești medici, spune vicepreședintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, Adrian Oros.

”De la aderarea României la Uniunea Europeană, din Cluj, au plecat peste 165 de medici veterinari români. La aceștia trebuie adăugați studenții străini, pregătiți la liniile engleză și franceză ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară”, a spus Adrian Oros.

În mod paradoxal, categoria cea mai puțin afectată de exodul spre Occident este cea a medicilor veterinari care s-au specializat în îngrijirea animalelor de companie. În general, aceștia activează în orașe, iar clienții lor sunt dispuși să plătească sume mai mari de bani pentru a beneficia de servicii veterinare de calitate.

 

Foto: Veterinari-Romania.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleOPINIE. Regele Mihai cel Bun
Next articleOtrava de masina, meniul zilei la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

one × 2 =