Guvernul pregătește o revoluție fiscală

Trimite și altora

Actualul sistem fiscal ar urma să fie schimbat radical de anul viitor. Mai mulți membri ai Guvernului au anunțat care vor fi coordonatele fiscale din România din 2018.

Astfel, salariul minim pe economie ar urma să crească la 1.900 de lei, iar toate contribuțiile sociale vor fi suportate de angajat. Pensia minimă va fi de 640 de lei, iar valoarea punctului de pensie de 1.100 de lei. Impozitul pe salariu, dar și pe alte venituri, inclusiv chirii, va scădea de la 16 la 10 la sută. Peste 400.000 de companii vor fi obligate să treacă la impozitul de 1 la sută din cifra de afaceri, în loc să aibă posibilitatea de a opta pentru impozitul de 16 la sută din profit. De asemenea, angajatorii vor plăti o taxă de 2,25 la sută din fondul de salarii care va alimenta fondul de garantare a creanțelor salariale. Deocamdată, acestea sunt doar anunțuri făcute de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, și de cel al Muncii, Olguța Vasilescu. Nu există un document structurat asumat ca atare de Guvern. De asemenea, o parte a contribuției la Pilonul II de pensii va fi trecută la Pilonul I. Concret, valoarea contribuției la pilonul administrat privat va scădea de la 5,1 la sută la 3,7 la sută. 

 

Foto: RFI.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleMii de clujeni, așteptați la Târgul de Cariere în IT
Next articleUnivers T, premiat de Camera de Comerţ şi Industrie Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

19 − 15 =