RFI: Guvernul amână pentru luni Revoluția Fiscală. Se înmulțesc semnalele de alarmă

Trimite și altora

Guvernul a amânat pentru luni ședința extraordinară în care urmau să fie adoptate modificările aduse Codului Fiscal. Executivul  a transmis că nu are încă toate avizele necesare. Nu a fost însă o zi liniștită: mediul de afaceri și sindicatele au lansat noi avertismente, iar președintele comisiei de buget-finanțe din Senat, social democratul Eugen Teodorovici a cerut ca schimbările fiscal-bugetare să treacă prin Parlament și să nu se meargă în continuare pe calea ordonanței de urgență. Nu în ulimul rând, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat o modificare legislativă de ultim moment, cu impact major: neplata contribuțiilor de către angajator ar urma să devină infracțiune.

Biroul de presă al guvernului a transmis că ședința extraordinară s-a amânat pentru că lipsește un aviz de la Consiliul Legislativ.  Între timp, Consiliul Economic și Social, instituție cu rol consulativ, din care fac parte membri de sindicat, reprezentanți ai patronatelor și ai societății civile, a avizat negativ proiectul de modificare a Codului Fiscal. A fost criticată, printre altele, trecerea contribuțiilor sociale în sarcina angajatului.

Una din marile dileme și totdată  o posibilă consecință a schimbărilor de natură fiscal-bugetară vizează nivelul salariilor. Există temeri că angajatorii vor micșora lefurile, tocami pe fundalul trecerii contribuțiilor dintr-o parte în cealaltă.

Citiți și ascultați mai multe pe RFI.ro.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × two =