Educația devine tot mai digitalizată și tot mai tehnologizată în întreaga Europă, iar elevii și studenții trebuie să știe să utilizeze noile tehnologii pentru a avea succes pe piața muncii, spun experții din domeniul academic. De aceea, la inițiativa Institutului Francez din Cluj, mai mulți experți francofoni în educație digitală s-au întâlnit la Cluj cu reprezentanți ai școlilor interesate din întreaga Transilvanie, în cadrul TechFest.
Școlile din viitorul apropiat vor trebui să includă printre dotările standard kit-uri care să permită elevilor să ansambleze roboți și să îi programeze pe aceștia să execute diferite sarcini. De asemenea, vor trebui să aibă imprimante 3D care să permită copiilor să își pună în practică diferite proiecte, iar utilizarea aplicațiilor și programelor informatice din domeniul educațional devine tot mai banală în fiecare zi, spune reprezentantul ClujHub, Cristian Dascălu.
La inițiativa Institutului Francez din Cluj, în aceste zile, mai mulți experți în educație digitală din vestul Europei s-au întâlnit cu reprezentanții școlilor din Transilvania, pentru a discuta tendințele din domeniu, mai spune Cristian Dascălu.
Experții francezi afirmă că, deja tehnologia digitală face parte din viața noastră zilnică. De aceea, și în relația dintre profesori, părinți și copii, este absurd ca profesorii să interzică, de exemplu, elevilor să se joace pe tablete sau cu drone. Marea provocare este aceea ca jocurile digitale să le ofere copiilor un plus de educație și să le dezvolte acele competențe care vor fi necesare pe piața muncii din deceniile viitoare.