Saschizul devine o destinație turistică tot mai apreciată

Trimite și altora

Saschizul a devenit o destinație turistică ce atrage turiști din întreaga lume. Principala atracție este o biserică fortificată săsească, intrată în patrimoniul UNESCO. Însă Saschizul mai are și o cetate țărănească, pensiuni cochete amenajate în vechi case săsești și o gastronomie locală deosebită.

Cei mai mulți dintre turiștii străini care ajung în Saschiz vin în circuite care mai includ cetatea Sighișoarei, ori alte biserici fortificate săsești din apropiere, precum cea de la Viscri. În comună au apărut pensiuni amenajate în case de secol XVIII sau XIX, care sunt restaurate cu gust. Aceste case restaurate îi atrag pe străini, spune proprietara unui han din centrul Saschizului, Lidia Stoichițescu.

Includerea bisericii fortificate din Saschiz, ridicată în secolul al XV-lea, în patrimoniul mondial al umanității a avut un impact pozitiv asupra comunității, afirmă istoricul Eduard Boboc.

Saschizul este celebru și pentru gastronomia locală. Unele dintre preparatele produse în Saschiz l-au încântat și pe Prințul Charles al Țării Galilor, care a permis unui mic antreprenor scoțian stabilit în acest sat să își vândă produsele și în magazinul de suveniruri de la reședința regală Highgrove.

Comments

comments

SHARE
Previous articleRFI: Petiţie pentru mutarea Untold din centrul Clujului. Ce cred clujenii despre această idee
Next article400.000 de participanți sunt așteptați la Untold
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nineteen − 14 =