Transelectrica a investit 42 de milioane de lei la Câmpia Turzii

Trimite și altora

Compania de stat Transelectrica a investit suma de 42 de milioane de lei în refacerea unei stații de transformare a energiei electrice, situată în municipiul Câmpia Turzii. Această stație va deservi județele Alba, Cluj și Mureș, potrivit directorului general al Transelectrica, Corina Popescu, citată de TransylvaniaToday.ro.

Lucrările de refacere și modernizare a stației de transformare au fost executate de un consorțiu format din Energobit, Siemens, Retrasib și ELM Cluj. Conducerea Transelectrica afirmă că aceste lucrări sunt necesare pentru echilibrarea sistemului de transport și distribuție a energiei electrice. Și aceasta pentru că cele mai importante unități de producere a energiei electrice, precum centrala nucleară de la Cernavodă, ori hidrocentralele de la Porțile de Fier sau Vidraru, sunt concentrate în sudul țării, în timp ce consumul de energie electrică este egal împărțit între sudul și nordul României.

Transelectrica este una dintre cele mai profitabile companii de stat. În primele nouă luni ale anului, această companiei a înregistrat venituri de 2,4 miliarde de lei, în creștere cu 26,8 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016. În aceeași perioadă, cantitatea de energie electrică transportată a crescut cu 3,4 la sută, până la 40,5 TW.

Comments

comments

SHARE
Previous articleConferință trilaterală de afaceri, organizată la Cluj
Next articleClujToday.ro: Sute de oameni au protestat duminică la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

6 − three =