Renault ar putea lansa un automobil electric de 8.000 de dolari

Trimite și altora

renaultUn model electric low-cost de 8.000 de dolari, produs de Renault-Nissan, ar putea fi disponibil în următorii doi ani, a afirmat marți directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, într-un interviu acordat CNBC.

Săptămâna trecută, Ghosn a anunțat că Renault-Nissan intenționează să lanseze un vehicul electric ieftin în China, la un preț de aproximativ 8.000 de dolari după subvenții. Șeful alianței nu a precizat momentul când va fi lansat noul model, informează Agerpres.

“Cred că obiectivul nostru este să fie pe piață în următorii doi ani”, a declarat Ghosn pentru CNBC, la o conferință desfășurată la Lisabona, potrivit RomaniaLibera.ro.
Modelul electric Leaf produs de Nissan, al cărui preț de pornire este de 29.000 de dolari, este prea scump pentru China și de aceea este necesară o alternativă low-cost, a explicat șeful Renault-Nissan. Acesta a adăugat: “Observăm că ceea ce se vinde într-adevăr pe piața chineză sunt vehiculele electrice low-cost. Încolo se îndreaptă piața”.

Recent, Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris modelul electric Renault Zoe, care va avea o autonomie de 400 de kilometri, la o singură reîncărcare, comparativ cu 240 de kilometri în prezent.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

SHARE
Previous articleANALIZĂ RFI Acordul CETA, cum arată temele sensibile: agricultura şi tribunalele „private”
Next articleSalina Turda se apropie de 600.000 de vizitatori în 2016
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

thirteen − 9 =