Proiectul TransFeleacu a fost deblocat. Cât va costa noua centură ocolitoare a Clujului

Trimite și altora

Cel mai important proiect de infrastructură din județul Cluj finanțat cu bani europeni a fost deblocat. Centura ocolitoare TransFeleacu ar urma să fie gata până la finalul anului 2023. Centura va avea o lungime de 38 de kilometri, iar costul estimat este de 150 de milioane de euro.

Traficul rutier din Cluj a devenit sufocant. După eliminarea taxei de poluare impuse pentru înmatricularea automobilelor, în oraș au fost înmatriculate 20.000 de mașini, iar studenții care studiază la universitățile clujene au mai adus în oraș alte 20.000 de mașini. Singura soluție pentru a fluidiza traficul în oraș este construcția unei centuri ocolitoare care să conecteze nodul Autostrăzii Transilvania cu centura Vâlcele – Apahida și cu cartierele clujene, spune primarul Emil Boc, care adaugă că acest proiect va fi completat de conectarea liniilor de tramvai cu culoarul de cale ferată din zona de nord a orașului.

Proiectul centurii rutiere TransFeleacu va fi finanțat de Uniunea Europeană. Până în prezent, realizarea sa a fost blocată dn motive birocratice. Însă primăriile localităților interesate de acest proiect au propus, iar Ministerul Transporturilor a acceptat, ca studiile și proiectele necesare pentru execuția lucrării să fie plătite din bugetele locale, nu din cel central. Astfel, demersurile pentru construirea centurii vor putea începe chiar de anul viitor, iar TransFeleacu ar urma să fie gata până la finalul anului 2023.

Comments

comments

SHARE
Previous articleMai mult de 300 de stewardese pregătite la Cluj au fost deja angajate
Next articleCriză de forță de muncă pe piața clujeană. Ce soluții încearcă firmele
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

nine − 3 =