NTT Data și Rotary au lansat proiectul IT4Seniors. Cum sunt dezvoltate competențele digitale pentru pensionari

Trimite și altora

O organizație caritabilă și o companie din domeniul IT au lansat un proiect care vizează dezvoltarea de competențe digitale pentru pensionari. Ei sunt instruiți cum să folosească calculatorul sau dispozitivile mobile. Cursurile au loc la sediul companiei IT.

Ideea de a-i ajuta pe vârstnici să folosească noile tehnologii i-a aparținut președintelui unui club Rotary din Cluj, Emeric Fulop. El crede că pensionarii trebuie să știe cum să fie conectați și să comunice cu nepoții lor prin intermediul aplicațiilor informatice și al rețelelor sociale. De asemenea, vârstnicii vor fi învățați cum să folosească Internetul ca să își facă diferite programări sau plăți, spune Emeric Fulop.

Ideea este susținută de subsidiara românească a celei mai mari companii japoneze din domeniul IT. Cursurile au loc chiar la sediul companiei, iar instructorii sunt recrutați dintre angajații firmei, spune directorul ei general, Daniel Metz.

Până acum, au trecut prin aceste cursuri trei serii de câte 10 persoane. Bunicii care au participat la aceste cursuri au fost entuziasmați și spun că vor participa și la cursurile cu ajutorul cărora vor învăța să își plătească facturile on-line.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAustriecii de la Cargo-partner vor investi în TRC Park
Next articleMina Iosif din Salina Turda intră în circuitul turistic
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

five × 1 =