A fost semnat certificatul de naștere al autostrăzii TransFeleacu

Trimite și altora

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai primăriilor din Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida au semnat un protocol pe care semnatarii îl consideră drept certificatul de naștere al autostrăzii TransFeleacu. Prin intermediul acestui protocol, administrațiile locale interesate vor finanța costurile presupuse de realizarea documentației necesare pentru transpunerea în practică a proiectului autostrăzii. Ulterior, aceste costuri pot fi recuperate din fondurile europene destinate acestui proiect deja aprobat la Bruxelles.

Viitoarea autostradă urbană ar urma să aibă o lungime de 38 de kilometri și are un buget alocat de 150 de milioane de euro. Autostrada TransFeleacu ar urma să ducă la decongestionarea traficului rutier din Cluj. De asemenea, ea va permite accesul rapid spre viitorul Spital Regional de Urgență care va fi construit în Florești. Autostrada urbană va fi legată la Gilău de Autostrada Transilvania și la Apahida de centura rutieră Vâlcele – Apahida. Termenul pentru finalizarea ei este sfârșitul anului 2023.

 

Foto: JurnalRomanesc.at

Comments

comments

SHARE
Previous articleClujul de ieri: O răpire ca în poveşti a unei fete din Cluj
Next articleClujenii, tot mai interesați de alimentele tradiționale
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eleven + three =