2019, anul recordurilor pe piața imobiliară din România

Trimite și altora

Anul 2019 va fi unul al recordurilor pe piața imobiliară din România, potrivit unui studiu realizat de compania SVN România. Studiul a fost publicat de constructiv.ro și de TransylvaniaToday.ro.

Studiul respectiv arată că Bucureștiul și județul Ilfov reprezintă, împreună, cea mai importantă piața imobiliară din România. În acest an, vor fi livrate pe această piață peste 14.000 de noi locuințe. Însă numărul total al tranzacțiilor imobiliare va stagna, după ce, în primul trimestru al acestui an, a fost înregistrată o scădere de 16 la sută. Pe această piață, pe de altă parte, prețurile au continuat să crească. Studiul arată că a fost înregistrată o creștere medie de 5 la sută, comparativ cu cea din anul 2018. De asemenea, a fost înregistrată o schimbare în structura pieței, în sensul că românii încep tot mai mult să cumpere locuințe din categoria medie, în timp ce cumpărările derulate prin programul Prima Casă mai reprezintă doar 25 la sută din total.

După regiunea București – Ilfov, cea mai mare piață imobiliară este Clujul, cu peste 7.000 de locuințe livrate în acest an. După alte analize, Clujul rămâne și cea mai scumpă piață imobiliară din România, cu un preț mediu situat la aproximativ 1.676 de euro pe metrul pătrat.

Alte piețe importante sunt Constanța și Timișoara, cu peste 4.000 de locuințe livrate în acest an, urmate de Brașov, Sibiu, Iași și Oradea, cu peste 1.000 de locuințe noi terminate și vândute în acest an. De asemenea, există șanse ca și Craiova să depășească pragul de 1.000 de locuințe noi vândute în acest an.

Comments

comments

SHARE
Previous articleAROBS Transilvania Software a devenit acționar majoritar al SoftManager CRM+ Ploiești
Next articleCâtă hrană aruncă românii în fiecare an
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three × three =