Ce soluții au cei care vor să își organizeze o vacanță de Crăciun pe ultima sută de metri în Munții Apuseni

Trimite și altora

Pentru cei care încă nu și-au făcut rezervare pentru vacanța de Crăciun, pensiunile și cabanele din Țara Moților pot fi o soluție bună. Încă mai există locuri disponibile în zone precum Mărișelul. Cei care nu mai găsesc locuri în pensiuni și cabane se pot caza la gospodarii care practică agroturismul ori pot alege să devină oaspeții unor mănăstiri, unde tradițiile folclorice și culinare se îmbină cu trăirile creștine.

Țara Moților este unul dintre cele mai frumoase locuri în care cei care îndrăgesc tradițiile pot să își petreacă sărbătoarea Nașterii Domnului. Colindătorii, cei care merg cu Turca sau cu Steaua nu ocolesc nici o gospodărie și nici o pensiune. Un loc care păstrează o tradiție aparte este Mărișelul. Este vorba de tradiția Junilor. Concret, în seara de Ajun, în curtea bisericii se formează două cete de câte 12 flăcăi, care sunt conduși de un staroste, care poartă la cușma din blană de miel o pană de fazan, ca semn al rangului său. Junii, împreună cu muzicanții aduși din sat sau de la Cluj, nu au voie să se odihnească deloc până când nu colindă absolut toate gospodăriile din sat. Unele dintre colindele Junilor au texte care nu sunt legate de Nașterea Domnului, spune entologul Răzvan Roșu.

Primii turiști au început să sosească în Munții Apuseni. Ei spun că au ales Țara Moților pentru a-și petrece Crăciunul deoarece este vorba de o sărbătoare deopotrivă sufletească și trupească.

Costul unei vacanțe de Crăciun poate varia între câteva sute de lei și câteva sute de euro, în funcție de durata ei, de condițiile oferite de pensiuni ori cabane, precum și de faptul dacă turiștii doresc să aibă parte de activități precum plimbatul călare, cu sania trasă de cai ori cu trăsura sau petreceri cu lăutari.

Comments

comments

SHARE
Previous articleBeneficiile titlului de European City of Sports obținut de Cluj: turismul va crește consistent
Next articleAnul 2017 a adus o creștere semnificativă a numărului de turiști la Cluj
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

three + 5 =