Analiștii financiari prevăd devalorizarea leului în 2018

Trimite și altora

Analiştii financiari prevăd o depreciere a leului în 2018, care ar putea ajunge să depăşească pragul de 4,7 de lei pentru un euro, arată o analiză a Asociației Analiștilor Financiari Autorizați. Potrivit analizei, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de peste 4,6 lei pentru un euro, în creştere faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de peste 4,7 lei pentru un euro, valoare aflată şi ea în creştere faţă de cea înregistrată în luna anterioară.

De asemenea, rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de peste 3 procente, valoare mai mare faţă de cea înregistrată în exerciţiul anterior.

Comments

comments

SHARE
Previous articleTronsonul 4 al autostrăzii A3, între Turda și Sebeș, este gata, dar nu e circulabil
Next articleLaponia, în pericol? Cum afectează schimbările climatice ţinutul lui Moş Crăciun
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

18 − 16 =