România, campioană la creșterea producției industriale

Trimite și altora

România are una dintre cele mai mari creșteri ale producției industriale din țările Uniunii Europene. Potrivit Comisiei Naționale de Prognoză, producția industrială a crescut în 2017 cu 7,6 la sută, comparativ cu 2016. Această creștere este datorată, în principal, creșterii comenzilor externe.

Pentru anul 2018, specialiștii în economie se așteaptă la noi creșteri, care vor fi bazate tot pe exportul produselor industriale, în timp ce pe piața internă pot apărea turbulențe provocate de schimbările fiscale majore decise de Guvern în anul 2017 și care vor intra în vigoare, în mai multe etape, în anul 2018. Producția industrială a cunoscut o dinamică foarte bună în domenii precum industria auto și componentele pentru această industrie, echipamentele pentru industria energetică, dar și în domenii de înaltă tehnicitate, precum industria aerospațială.

 

Foto: CityNews.ro

Comments

comments

SHARE
Previous articleAgențiile de spionaj cibernetic își pierd angajații. Specialiștii în software preferă să lucreze la Facebook sau Google
Next articleGrupul Teraplast a preluat oficial integral Politub
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

eight − 2 =