Cu cât au crescut salariile românilor în 2017

Trimite și altora

Salariile românilor au crescut în anul 2017, arată datele Institutului Național de Statistică. Astfel, ultimele date disponibile arată că, la finalul lunii noiembrie, românii câștigat un salariu mediu net de 2.464 de lei, în timp ce brutul era de 3.430 de lei. Creșterea va continua, cel puțin pe hârtie, și în acest an.

”Însă, din cauza trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, nu veți rămâne cu prea mulți bani în plus. Mai mult, s-ar putea să cumpărați mai puține bunuri, pentru că și inflația a fost destul de mare în anul 2017”, spun experții în economie. Rata inflației a fost de 3,3 la sută.

Comments

comments

SHARE
Previous articleS-a scumpit gazul metan. Urmează scumpiri în lanț
Next articleRFI: 40 de zile de când a murit Regele Mihai I
ClujInsider.ro este o publicație dedicată mediului de afaceri clujean. Publicația noastră își propune să reflecte cât mai fidel și cu o acuratețe cât mai mare evoluțiile din economia locală. ClujInsider.ro oferă știri și analize care acoperă subiectele de business. Redacția ClujInsider.ro este formată din jurnaliști cu experiență de cel puțin 20 de ani, care promovează bunele practici în domeniul mass-media.

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

5 × one =