SMURD va cumpăra patru elicoptere pentru salvare montană. Unul dintre ele ar putea ajunge la Cluj

Trimite și altora

Vești bune pentru pasionații de munte. În caz de nevoie, vor putea primi mai ușor ajutor din partea echipelor de intervenție, pentru că SMURD va cumpăra patru elicoptere pentru salvare montană. În prezent, în România, există un singur astfel de elicopter, cel din Târgu-Mureș.

Specialiștii Departamentului pentru Situații de Urgență deja au participat la specializări în Elveția, țară cunoscută pentru eficiența echipajelor implicate în acțiuni de salvare montană. De asemenea, echipajele SMURD au participat la exerciții comune de pregătire cu echipe ale Salvamont.

Unul dintre cele patru elicoptere ar putea ajunge la Cluj și ar urma să își aibă baza fie pe Aeroportul Internațional Avram Iancu, fie pe aeroportul militar din Câmpia Turzii.

Investiția în elicopterele de salvare montană nu este singura pe care o va face Departamentul pentru Situații de Urgență. Acesta va cumpăra și 500 de mașini de intervenție la incendii, care vor fi date în administrarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY

two × 1 =